Векове наред  жените търсят тайните на това как да бъдем

...
Векове наред  жените търсят тайните на това как да бъдем
Коментари Харесай

Ето защо жените от Изтока никога не изхвърлят водата при варене на ориз

Векове наред  жените търсят тайните на това по какъв начин да бъдем постоянно млади и красиви. Природата ни е дарила с разнообразни потребни артикули, които да ни оказват помощ да се разкрасим и подмладим. Въпреки всички естествени изгоди, има още едно нещо, което изхвърляме постоянно, а не трябва – това е  водата от сварения ориз, която е изключително богата на разнообразни минерали и витамини.

Оризът е една от най-строгите секрети на Изтока. В продължение на хиляди години се употребява като естествено лекарство за съвършена кожа. Това е националното ядене на доста азиатски страни, което не е инцидентно.

Как да използваме оризовата вода?

 Сварете ориза във вода до нейното завиране. Щом оризът стане подготвен, изцедете водата и го оставете да изстине. След изстудяване се изсипва в подобаващ резервоар за предпазване. Как оризовата вода може да ви помогне?

За основаване на безукорен загар

  Натопете памучен тампон в оризова вода и го нанесете върху чиста кожа, вместо тоник. Оризовата вода ускорява растежа на клетките  в кожата и усъвършенства притока на кръв. Тази запарка спомага за поддържането на гладка кожа и чист и постоянен загар.

Против кожни раздразнения
 Смесете ориз със сода, залейте с топла вода и станете очевидци на ТОВА Смесете ориз със сода, залейте с топла вода и станете очевидци на ТОВА
Сигурни сме, че всяка една стопанка е изпадала в обстановка, в която й се желае да отстрани замърсяванията по дъното на вазата, само че гърлото...

  Използването на оризова вода може да отстрани обривите и кожните възпаления посредством естествено усмиряване. Според проучванията пациентите с атопичен дерматит настояват, че вземането на вана с оризова вода за 15 минути два пъти на ден може доста да облекчи положението.

За основаване на здрава и блестяща коса

  След като измием косата си със шампоан, можем да нанесем малко оризова вода върху нея. Оставяме да престои няколко минути, след което изплакваме косата с хладка вода. Оризовият протеин ще укрепи здравината й, като я направи гладка и блестяща.

Срещу разширени пори

  Ако измиете лицето си с запарка, това всекидневно ще стяга вашите пори и ще понижи секрецията на себум в нея. Освен потребните свойства на оризовата вода за външна приложимост, тя е доста подобаваща и за вътрешен банкет. Съвсем умерено може да пиете по една чаша оризова вода дневно, с цел да може да прочистите организма си и да изхвърлите токсините от него.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР